click! click!

Wednesday, April 17, 2013

SETAHUN SELEPAS 2012..


ok. tajuk pon setahun lepas 2012 kan. mestila 2013. malas aku nak kutuk diri sendiri mengenai keKOMITEDan aku terhadap blog ini. T__T. tapi khan takpela...blog ini suma untuk bacaan sendiri. aku yakin itu. bhehehe.

2012 da berlalu. 2013 pon da hampir separuh jalan der..kalo nak dihimpun kesah 2012 aku memang tertulis la.biorla selamat dalam pale hotak aku ni je. memang tak tertaip mak nak oi..cukup la gambo yang menceritakan segala..












itu la kisahnya 2012. betul la ckp orang a picture tells a thousand words ;)



Sunday, January 8, 2012

Due Ribu Doblast

Assalamualaikum

Haaa? da 2012. cer bilang entry aku tahun lepas bpe lai je. bajet bz tahap zon merah jambu.
kalau pon 2012 ader aku kesah? idop aku same je.
cume usia da bertambah. berat badan jua menyusul. 50 kg kaw..!!
lagi skali ade aku kesah??haha
tak mengapalah harap 2012 menjadikan aku insan lebih baik disisiNya..
hehe.aminnn..
Sekian, entry sulong aku utk 2012.

da gi sambung buat keje korang. blog ni crite kisah aku je. tak ade pape yg menarik.~
tp kalau rase nak bace jugak kisah aku yang selanjutnyer sila follow blog ini.kot2 ader lag entry menarik kisah idop aku lepas ni.lalala

Monday, October 24, 2011

SIMULASI HIDUP SEORANG PEREMPUAN YANG BUKAN SIAPA-SIAPA

toleh kiri toleh kanan
jari aku da bercincin tunang
tangan da bergelang kawen
ohhh diri ni da milik seseorang

bangun subuh kejap je hari pon terang
riuh nyer rumah..da bertambah ahli
umat Muhammad da makin berkembang
lahir lagi anak sedare baru..
selamat datang Iskandar Zulkarnain ke alam dunia
this realm is quite tough yaw! heh

panaskan kereta..waktu pagi hari ahad
minggu baru kene semangat
da pulang bekeje di kampung halaman
setelah dua tahun musafir di serdang
sambung master la kunun
thesis belom siap siap lagi ni bang!

jauh la jugak jarak rumah ke tempat kerja
mengelamun sepanjang pemanduan
owwhh rindu encik suami di kejauhan
cinta jarak jauh agak mencabar ya Tuhan..

petang..malam..pagi lagi..
macam ni la hidup..
bersulam yang indah dan yang suram
jalan-jalan sementara menuju abadi
moga dirahmati dan diberkati..


Sunday, October 9, 2011

MANE PEGI ABG MUD SAYE...;(

 


kadang kita tak terfikir pulak kan,
"Betapa hati kite ni kecik je..tapi die bole tampung pelbagai rasa"

pernah tak terasa macam hari ni kosong je tak bermakna.
terasa payahnye nak ketawa, senyum pon paksa,
macam nak drive bawak kete..smpai hujung dunia
tak nak berenti mana-mana


rasa nak aje hari ni berlalu cepat-cepat,
tapi taknak pula hari esok ambil tempat
rasa nak buat apa-apa kerja pun tak berkudrat
kat luar matahari cerah tapi tetap rase gelap


telan nasi cam telan kertas,
minum sarsi cam minum tawas
nak bernapas tapi cam xder gas
rasa macam dah tewas...

tewas dengan emosi...arghhhh tu la yang aku rase sekarang!!!!!
-____-